DAN VASILIU

pagina personala

 

"SI SEDES NON IS"

 

Astronomie

 

Prima pagina

 

Atitudine

 

Foto

 

Astronomie

 

Diverse

 

Contact

 

 


 NU POLUARII LUMINOASE !Cuprins:

 

- Acasa

- Instrumente

- Observatii

- Galerie de imagini

 


Utile:

 

 

  

"1. Cerurile spun slava lui Dumnezeu şi facerea mâinilor Lui o vesteşte tăria. 

2. Ziua zilei spune cuvânt, şi noaptea nopţii vesteşte ştiinţă."

(Psalmul 18:1-2) 

 

 

Pasiunea mea - astronomia

 

Totul a inceput cand eram in primele clase de scoala. Tatal meu, profesor de matematica, a fost cel ce mi-a dat primele lectii. Mai apoi, cu pauze mai lungi sau mai scurte, astronomia a revenit in preocuparile mele. Timpul necesar pentru a ma dedica acestei pasiuni a fost hotarator. Nici acum nu am prea mult dar ... incerc sa-l castig.

 

Cel mai important lucru, dupa mine, este pregatirea teoretica. Nu este necesara afilierea la un club de astronomi amatori. Este insa recomandat pentru cei ce nu au alte posibilitati de instruire, nu detin instrumentele necesare si au timpul de a participa la intalnirile clubului in mod regulat. Fara acest timp este bine de urmarit macar forumurile si sit-uri de profil.

 

Acum, cand astern pe pagina aceste ganduri, imi propun sa-mi relansez aceasta veche pasiune, dispunand si de o logistica acceptabila.

 

Mai ramane numai ... CER SENIN !

 

17 iunie 2009

 

 

* * * * * * * * *

 

ASTRONOMIA NU ESTE ASTROLOGIE !

 

DEX:

 

ASTRONOMIE s.f. Stiinta care se ocupă cu studiul astrilor, al sistemelor de astri, al galaxiilor si al universului. – Din fr. astronomie, lat. astronomia.
 

ASTRONOMÍE s.f. stiintă care se ocupă cu studiul astrilor si cu legile miscării lor. [Gen. -iei. / cf. fr. astronomie, lat., gr. astronomia < gr. astron – astru, nomos – lege].

DEX:

 

ASTROLOGIE s.f. (In antichitate si în evul mediu) Prezicere a viitorului pe baza studierii pozitiei si miscarii astrilor, a constelatiilor sau a unor fenomene ceresti. – Din fr. astrologie, lat. astrologia.
 

ASTROLOGIE f. Pseudostiinta care pretinde a prezice viitorul după pozitia si miscarea astrilor. [G.-D. astrologiei] /<fr. astrologie, lat. astrologia.
 

ASTROLOGIE s.f. Pretinsă stiintă de a prezice destinul omului după pozitia si mersul astrilor. [Gen. -iei. / cf. fr. astrologie, it., lat. astrologia < gr. astrologia < astron – astru, logos – studiu].
 

P.S.:

 

Daca sunteti crestin apelati la duhovnicul vostru pentru a afla ce este de fapt "ASTROLOGIA" !

 

DE ANUL NOU (01 septembrie 2009 A.D.)

 

* * * * * * * * *

 

 

U.T.

Timpul Universal

 

 

Faza curenta a
LUNII
SOARELE - live

Activitate solara

* * * * * * * * *

O animatie interesanta si educativa

- Pendulul lui Foucault -

 

 

- Pentru a schimba latitudinea dati click-stanga pe baza pendulului rosu de pe globul terestru, tineti apasat si mutati sus-jos.

- Butonul STOP/PLAY opreste si porneste aplicatia.

- Butonul RAZ reseteaza si initializeaza aplicatia.

 

Mai multe inforrmatii aici.